Tietokonetaituri

TIETOKONETAITURI

Ovatko virukset vallanneet tietokoneesi? Raksuttaako kovalevy viimeisiään? Eikö kone suostu käynnistymään enää ollenkaan? Haluaisitko saada laitteet toimimaan tehokkaammin? 

Tietokonetaituri huoltaa, putsaa ja korjaa tietokoneet ammattitaidolla asiakkaan luona, olipa kyseessä Windows PC, Mac- tietokone tai Linux.

Tekniikan moniosaaja, Tietokonetaituri-yrittäjä Timo Sirkkala on elektroniikan testausinsinööri, jolla on takanaan vuosien työkokemus tietokoneiden parissa. Hän on toiminut useassa maailmanlaajuisessa it-yrityksessä järjestelmäasiantuntijana ja hallitsee monet eri käyttöjärjestelmät ja -ympäristöt. 

Commodore 64

Commodore 64

Timo on aloittanut tutustumisen tietokoneisiin jo nuorella iällä. Viiden vanhana hän opetteli käyttämään veljensä Commodore 64 -tietokonetta, jotta pääsi pelaamaan laitteella. Pikku Timo ei osannut kirjoittaa eikä lukea, mutta hänellä oli niin kova vimma päästä pelaamaan, että huuteli äidilleen: "Miten kirjoitetaan LUN?" Pienellä pojalla ei vielä ärrä surahtanut, joten lun tarkoitti siis RUN -sanaa, komentoa, jolla peli saatiin käynnistettyä.

Lukiovuosina Timo toimi mikrotukihenkilönä ja verkkoylläpitäjänä. Työhön kuului tietoverkkojen rakentamista ja Internetyhteyksien luomista sekä tietokoneohjelmistojen asennusta, unohtamatta opettajien neuvomista ja opastamista. Lukion jälkeen hän suoritti ammattikorkeakoulututkintonsa ja toimi samalla myös erilaisissa IT-alan yrityksissä.

Perheen perustamisen  ja eteläisessä Suomessa viettämiensä aikojen jälkeen Timo perheineen halusi muuttaa ruuhka-Suomesta pois ja päästä kasvattamaan lapsensa rauhallisemmassa ympäristössä, joten perhe tahtoi muuttaa vaimon kotiseuduille ylä-Kainuuseen. Samalla Timo perusti Tietokonetaituri- yrityksen, joka tarjoaa kattavaa ja osaavaa tietokoneiden asennus-/huoltopalvelua, leppoisalla ja ystävällisellä asenteella. 

Enää en murehdi tietoteknisistä asioista vaan keskityn omaan osaamisalueeseeni. Sirkkala hoitaa tietokoneet, puhelinjutut ja muut tekniset hommat. Äärimmäisen helpottavaa.
— Heikki Törmi, Näyttelijä